(On)rustige slaper
Rolt jouw kind ’s nachts alle kanten op? Word jij ook wakker van dat gebonk tegen de bedrand of word jouw kind daar zelf wakker van?
Het is lastig als je een onrustige slaper hebt. Daarnaast bestaat er ook nog eens het risico dat je kindje niet goed kan ademen als hij of zij op de buik terecht komt en nog niet oud genoeg is om het hoofdje weer naar de zijkant te draaien. Wat kan je doen aan die onrustige slapers?
Wij hebben een paar tips, afhankelijk van de leeftijd van je kindje. Als je een baby hebt die nog niet zelf kan omrollen, dan is een inbakerslaapzakje handig. Jouw baby kan zichzelf dan niet wakker slaan met de handjes of een eventueel speentje uit het mondje trekken. Daarnaast geeft een inbakerslaapzak een geborgen gevoel. Niet alle baby’s vinden het fijn om te worden ingebakerd. Houd daar wel rekening mee.
Als je kindje op de buik kan rollen, dan mogen ze geen inbakerslaapzakje meer aan. Je kan dan eventueel krabwantjes aan doen zodat ze geen speentje meer uit hun mondje kunnen trekken. Wat goed werkt tegen gebonk tegen de bedrand is een bedbumper. Die heb je in verschillende varianten. Zoek er een op die ademend is, zodat je kindje wel kan blijven ademen als hij of zij er tegen aan ligt.
Voor de serieuze draaiers, bonkers en nachtbrakers is de Snooze Baby een geweldige oplossing. Onze dochter heeft er ook gebruik van gemaakt. Je maakt de Snooze Baby vast aan het matrasje en vervolgens aan je kindje. Je kindje kan dan niet meer rollen en blijft op dezelfde positie liggen. Je kan de Snooze Baby zo instellen dat je kindje op het ruggetje ligt of op de zij.
Wat zijn jouw tips?